Geschiedenis in vogelvlucht

Een groot(s) en Betrouwbaar Familiebedrijf...

Hoe het begon...

In 1926 wordt Arie Bochanen geboren in Kinderdijk. Net na de oorlog, in 1946, wanneer hij twintig jaar oud is, schrijft hij zich in bij de Kamer van Koophandel en begint hij met de reparatie van auto's. Vanaf 1948 woont hij in de Vroegestraat op nummer 24, een hoekhuis met ruimte achter het huis.

Via een brandgang rijdt hij auto's achterom waar hij ze repareert en schoonmaakt. Met hulp van zijn vrouw en bevriende monteurs werkt hij soms tot diep in de nacht. Ze bouwen een afdak waar de auto's gedeeltelijk onder kunnen staan, maar al snel is de tuin overvol. Zijn automobielbedrijf is dan zijn bron van inkomsten geworden.

Ontwikkeling en groei...

In 1969 komt Ger, de oudste zoon, de gelederen versterken en wordt Bochanen een VOF. De Vroegestraat is dan uit zijn voegen gegroeid en het bedrijf verhuist naar de Kerkstraat 113-133.

Deze oude boerderij bestaat uit een aantal kleine woningen en na verschillende aanpassingen is deze plek geschikt om het bedrijf voor te zetten. In 1972 komt ook de andere zoon van Arie; Ben bij het bedrijf werken. Ben maakt nu deel uit van het team en wordt in 1976 medevennoot.

Verhuizingen...

Door de enorme groei van Bochanen en zonen wordt er in de jaren tachtig wederom verbouwd en ontfermt dochter Jolanda zich over o.a. de administratie.

In 1993 wordt er weer verhuisd en settelt Bochanen en zonen zich op de Plantageweg 35, alwaar het bedrijf zich 16 jaar zal ontwikkelen. Ger's zoon Marcel (sinds 1991) en Ben's zoons Robbin (2002) en Bennie (2007) komen werken in het familiebedrijf van Bochanen in de jaren dat de garage is gevestigd aan de Plantageweg. Tevens komen er in deze periode diverse krachten het team van gekwalificeerde monteurs versterken.

Begin 2009 slaat het noodlot toe en breekt er brand uit op de locatie aan de plantageweg...

Nieuwe locatie...

Begin 2009 breekt een grote brand uit in de garage. Bochanen verhuist tijdelijk gedwongen naar twee andere locaties op het industrieterrein. In afwachting van de afwikkeling van alle perikelen rondom de brand eindigt de zoektocht naar een permanentere locatie bij A.T.T, het APK keuringsbedrijf van Henk de Haan.

In de zomer van 2009 neemt Bochanen en Zonen A.T.T. over en een jaar na de brand was de feestelijke opening van de nieuwe locatie aan de Amperestraat.

In de jaren daarna wortelt de garage op de nieuwe plek. Er komt een showroom bij en nieuwe vloeren worden gelegd. In 2013 overlijdt oprichter Arie Bochanen.

De garage is en blijft een stabiel familiebedrijf. De familie Bochanen met de handen aan de auto's net zoals het in 1946 begon.